Najpogostejša vprašanja

Vse dogodke lahko spremljate v živo ob napovedanem datumu in uri. V kolikor ni označeno dodatno, po koncu spletnega prenosa posnetek dogodka ni več na voljo.

Da spletni prenos pride od lokacije produkcije do spletnega uporabika je odvisno od več dejavnikov. Upravljalec spletne strani se trudi, da bi vsi zaledni sistemi delovali brezhibno. na vas je, da si zagotovite ustrezno oz. dovolj hitro internetno povezavo. Priporočamo povezavo z prenosom proti uporabniku vsaj 20 Mbit/s.

Da! Zaželjeno je, da onilne vstopnice kupite pred začetkom dogodka. V nekaterih primerih nakup spletne vstopnice po začetku prenosa ne bo več na voljo.

Vstopnice ne boste dobili v fizični obliki. Ob zaključku spletnega naročila boste prejeli potrdiveno e-sporočilo. V nekaterih primerih bo tam tudi povezava do strani, kjer si lahko dogodek ogledate.  Bodite pozorni, da se boste priavili z istim uporabniškim računom, kot ste ga uporabljali pri nakupu spletne vstopnice.

Nakup spletne vstopnice je zmeraj vezan na uporabniški račun. Bodite pozorni, da boste za ogled dogodka oporabljali isti račun, kot ste ga pri nakupu vstopnice.

Če se težave še zmeraj pojavljajo, izbrišite predpolnjene datoteke vašega spletnega brskalnika a in počistite piškotke (delete browsing history, delete cookies). Nato se prijavite na novo.

Vsak dogodek, za katerega ste kupili spletno svtopnico lahko spremljate na eni napravi. Če boste med ogledom zamenjali naprave, bo aktivna tista, s katero ste se prijavili zadnji.

Shranjevanje dogodkov ni omogočeno. Tudi snemanje dogodkov ni dovoljeno. V računalništu zmeraj obstajajo sistemi, ki zaobidejo nastavitve in dovoljenja. Skrbnik strani se trudi, da bi takšnih možnosti bilo čim manj. Če vam vendarle kako uspe, imejte v vidu, da s tem kršite zakon o avorskih in sorodnih pravicah ter ostale zakone, ki regulirajo varnost spletnih vsebin. Z nedovoljenim snemanjem ali predvajanjem prevzemate vso moralno in odškodninsko odgovornost do imetnikov avtorskih in mehanskih pravic.

Z nakupom darilnega bona lahko obdarite vaše prijatelje, sorodnike znance. Ob nakupu izpolnite polja prejemnika in pošiljatelja. Po potrjenem plačilu bo darilni bon poslan prejemniku.

Prejemnik lahko darilni bon vnovči ob nakupu vstopnice. Enako kot pri rednem nakupu željeno vstopnico dodate v košarico in nadaljujete z nakupom. Na blagajni v polje “Želite korititi darilni bon? Vnovčite ga tukaj!” vnesite kodo, ki ste jo prejeli v elektronskem sporočilu.

Znesek v košarici se bo zmanjšal za vrednost darilnega bona.

Na spletni strani Livestage.si lahko izbirate med več možnostmi plačil. V kolikor  niste vešči uporabe spletnih plačil, vam priporočamo, da si poiščete pomoč vaših bližnjih ali pokličete na našo telefonsko številko. Kako koristiti posamezno vrsto plačila si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Plačilo z Valu (Moneta)

Plačilo z Paypal

Plačilo s kreditno ali debetno kartico – Ko se boste iz košarice premaknili na stran blagajna, izberite možnost “plačilo s kreditno ali debetno kartico). V prvo polje vpišite številko vaše kartice, ki je na sprednji strani svoje kartice ( 4 sklopi z 4 številkami). V drugo polje vpišite datum veljavnosti v obliki xx/yy, kjer je xx mesec in yy zadnji dve številki letnice (npr. marec 2021 se vpiše 03/21). V tretje polje vpišite varnostno 3-mestno številko, ki je zapisana na zadnji strani vaše kartice, največkrat na polju, kjer je vaš podpis. Nikoli ne vpisujte PIN kode! Plačilo potrdite s klikom gumba “Plačaj”

Za vse, ki so vam bližje “klasične” vrste plačil, je na voljo možnost  Plačilo na transakcijski račun. V primeru, da ste izbrali to možnost, boste v potrditvenem e-sporočilu prejeli podatke našega transakcijskega računa. Priporočamo vam, da znesek čim prej poravnate. Po prejemu plačila bo kupljena vstopnica v vašem uporabniškem računu omogočena. Dva delovna dni pred napovedanim datumom koncerta možnost plačila na TRR ne bo več na voljo.

Na voljo imate več možnosti. Naj opišemo dve najpogostejši. V obeh primerih potrebujete pameten televizor (smart TV), priključen na internet ali v lokalno omrežje.

Najpreprostejša možnost je, da na pametnem televizorju odprete brskalnik (običajno najdete med aplikacijami). Isto kot na računalniku se prijavite v svoj račun, pomaknite na stran, kjer se predvaja koncert ter povečajte okno predvajalnika v celozaslonski način.

Druga možnost je, da se v svoj račun prijavite v telefonu, ter sliko – iz naprav Apple – preko Airdrop pripomočka pošljete v svoj televizor. Več informacij najdete tukaj: https://support.apple.com/sl-si/guide/ipad/ipadf0a1530e/ipados.
Uporabniki naprav z OS Android boste potrebovali aplikacijo kot je na primer Miracast ali Castto. Več navodil lahko najdete tukaj: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soomapps.screenmirroring&hl=sl&gl=US
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.miracast.wifidisplay.videotvcast&hl=sl&gl=US