Splošni pogoji uporabe

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine www.livestage.si. Upravljalec strani, podjetje SHOWTEC d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.livestage.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si Pogoje poslovanja redno ogledujete.

 

Spletna stran Livestage.si

S spletno stranjo upravlja podjetje Showtec d.o.o. Upravitelj spletne strani livestage.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj prav tako upošteva novo Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter jo skrbno izvaja. Več informacij o varovanju podatkov si preberite na https://www.livestage.si/varovanje-podatkov/


Uporaba in nakup spletnih vsebin ali dogodkov

Spletna stran Livestage.si je namenjena ponujanju spletnih (online) vstopnic za ogled spletnih dogodkov ali prenosov v živo, kakor tudi za ogled video vsebin na zahtevo. Spletni prenosi lahko potekaj na povezavah znotraj spletne strani Livestage.si ali na zunanjih povezavah.

Organizatorji spletnih prenosov (dogodkov) ali ostalih vsebin so tretje osebe, kot na primer agencije, posamezniki ali tretje osebe, ki so registrirane za opravljanje dejavnosti. Za vse avtorske in mehanske pravice vsebin je odgovoren organizator spletnega dogodka.

Spletna stran Livestage.si je ponudnik spletih storitev integracije spletnih prenosov (dogodkov) in prodaje spletnih vstopnic za ogled teh vsebin.

Cene

Vse cene v spletni trgovini www.livestage.si so maloprodajne cene, navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja v času objave oz. do začetka spletnega dogodka.

Akcijske cene veljajo do datuma označenega na strani.

Naročila 

Podatki o oddanem naročilu so shranjeni na strežniku strani www.livestage.si.  Naročila se lahko oddajo samo na spletni strani. Z opravljenim nakupom je sklenjena pogodba o nakupu med naročnikom in prodajalcem. Popravke ali dodatke k naročilu lahko pošljete po elektronski pošti ali jih posredujete telefonsko. Z uporabo komunikacijskih sredstev ne nastajajo posebni stroški.

 

KORAKI NAKUPA

Registracija

Vsak uporabnik, ki želi preko spletne strani www.www.livestage.si opravljati nakupe, se mora predhodno registrirati. To naredi tako, da klikne povezavo “Registracija”. Na novo odprti strani vnese svoje podatke ter pritisne gumb za potrditev. V koliko je uporabnik že registriran in želi opraviti nakup, klikne na povezavo “Prijava”.

Izbira izdelkov (virtualnih in fizičnih)

Uporabnik izbere artikle, ki jih želi kupiti tako, da ob ogledu artikla na spletni strani klikne gumb “Dodaj v košarico”. V kolikor želi kupiti več artiklov, ta korak opravi za vsak artikel posebej.

Ko uporabni izbere željene artikle, klikne gumb “Preglej košarico” , ki se nahaja na strani »Moj račun«

Uporabnik lahko spremeni količino kupljenih artiklov tako, da v stolpiču KOL spremeni količino ter klikne gumb “Posodobi košarico”. V kolikor želi uporabnik izdelek izbrisati iz seznama nakupa, klikne rdeč kvadratek z znakom x pred opisom artikla. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke naročnika oz. plačnika. Hkrati lahko še enkrat preveri vsebino nakupa ter prepozna ali odpravi morebitne napake. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani lahko uporabnik spremeni podatke prejemnika. Hkrati lahko še zmeraj spremeni podatke kupca oz. plačnika, preveri vsebino nakupa ter prepozna in odpravi morebitne napake. K znesku nakupa se prišteje še strošek poštnine in prenosa kupnine. Za nadaljevanje nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani uporabnik izbere eno od možnost plačila. Plačilo na transakcijski račun ponudnika, plačilo preko sistema PayPay, plačilo z kreditno ali debetno kartico (procesor plačil Stripe ltd.) ali plačilo z Valu / Moneta (procesor plačil je Telekom slovenije d.d.) ter po želji doda svoj komentar. Za nadaljevanje in končno potrditev nakupa uporabnik pritisne gumb “Nadaljuj”.

Na novo odprti strani se prikaže potrdilo o uspešno opravljenem nakupu z povezavo do splošnih pogojev. Uporabniku se ponudi možnost tiskanja. Uporabniku se ponudi možnost vrnitve na začetno stran.

Naročilo se hrani v digitalni obliki na strežniku ponudnika.

Takoj po uspešno opravljenem plačilu se kupljene spletne vsebine (spletne vstopnice) povežejo z uporabniškim računom in so uporabniku na voljo kasneje, vse do začetka spletnega prenosa (dogodka). V kolikor se kot plačilo izbrali »plačilo na TRR, bo ponudnik po prejemu vašega plačila status naročila spremenil ročno, najkasneje v roku 24 ur.

Pregled in spremljanje procesa nakupa

Uporabnik lahko spremlja proces obdelave naročila tako, da klikne na povezavo “Vaš račun”. Na isti povezavi so vidna tudi naročila, ki so bila opravljena v preteklosti. Uporabnik lahko naročilo prekliče s sporočilom na elektronski naslov  info@livestage.si.

Dostava virtualnih in fizičnih izdelkov

V kolikor ste kupili virtualne artikle (spletne vstopnice) bodo podatki za koriščenje poslani na vaš elektronski naslov.

V kolikor ste kupili fizične artikle bodo kupljeni izdelki poslani na vaš naslov. Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije. Upravljalec www.livestage.si ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov. V primeru, da zaloga poide, vas bo o tem obvestil prodajalec ter vam sporočili dobavni rok za naročene artikle. Stroški dostave bodo prikazani pred zaključkom naročila.

Plačilo

Ponudnik sprejema naslednje vrste plačil:
– Nakazilo na transakcijski račun ponudnika
– PayPal
– Plačilo s kreditnimi ali debetnimi karticami
– Valu (Moneta)

Vračilo

Kupec ima pravico vračila fizičnega izdelka v roku 14 dni. Izdelek mora biti nepoškodovan in v originalni embalaži. Ob vračilu mora kupec priložiti tudi račun, ki ga je prejel z naročenim izdelkom. Kozmetičnih izdelkov ni mogoče vrniti.

Kupec ima pravico preklicati nakup virtualnega izdelka (spletne vstopnice) 24 ur pred pričetkom spletnega dogodka. Kasnejši preklic virtualnega izdelka (spletne vstopnice) ni mogoč.

Pravica do odstopa pogodbe za fizične izdleke

V skladu s 43.č čl ZVPot ima potrošnik pravico, da v roku 14 dni od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov ter stroškov provizije za prenos kupnine.

Vračilo kupnine sledi na TRR kupca, ki ga mora v roku 7 dni od odstopa pogodbe sporočiti prodajalcu. Strošek bančne provizije gre na račun prodajalca. V primeru, da želi kupec vračilo kupnine po nakaznici na njegov naslov, bremeni strošek pošiljanja kupnine po nakaznici kupca.

 

Kodeks ravnanja po ZEPT:

Podjetje Showtec d.o.o. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.

 

Pravno obvestilo

Spletna portal www.livestage.si z vsem besedilom, slikami in ostalo grafiko na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

 

Odgovornosti

Upravljalec www.livestage.si se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Ob tem pa ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani www.livestage.si. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, dodatna oprema).

 

Odgovornosti za virtualne vsebine

Za vsebino virtualnih dogodkov je odgovoren organizator dogodka, ki ga upravljalec spletne strani Livestage.si navede ob vsakem dogodku na spletni strani.
Ker je za nemoteno delovanje spletnih prenosov (virtualna pretočnost ali stream) odgovornih več dejavnikov, upravljalec spletne strani Livestage.si ne prevzema odgovornosti za nemoteno in brezhibno delovanje. Upravljalec bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo tehnični del, ki zavisi od njega deloval brez napak.

 

Podatki o upravljalcu

Spletno stran www.livestage.si upravlja podjetje SHOWTEC d.o.o., Mlinska ulica 22, 2000 MARIBOR, ID za DDV: SI 12789151. Matična številka: 2273292. Podjetje je vpisano v poslovni register pri okrožnem sodišču v Mariboru, št. vložka 1/13297/00. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV.

 

Maribor; 01.02.2021